Lad frygten ANspore dig, og ikke AFspore dig!

Lad frygten ANspore dig, i stedet for at AFspore dig!

Vi har alle frygt på flere områder i vores liv.

Den titter sit lille frygt-ansigt frem, på områder som måske vil gøre dig ekstremt godt at dyrke / udforske, – men vi er kodet til at passe ind i kasser, og den kodning tager det noget tid og arbejde, at bryde ud af.
Igår tog jeg fat på en frygt, som jeg har haft i mange år.

Jeg voksede op med kunstner forældre, så dem skabe malerier på stribe, og det virkede flydende og let for dem at skabe denne kunst, som kommer fra gemte steder i sindet, og udtrykker sig gennem maling og pensler. 

Som jeg er blevet ældre har jeg mærket en længsel vokse mod at sætte en pensel på et lærred, på trods af at jeg ingen som helst behov har haft for det, som yngre.

Det er som om at alderen og erfaringen i livet har skabt et behov for at åbne for et ordløst rum – et legende rum.

Samtidig med at længslen voksede, voksede frygten også… For hvad nu hvis jeg ikke kan male, hvad nu hvis jeg ikke kan skabe kunst med samme lethed som mine forældre, hvad nu hvis…?

Igår tegnede jeg mit første ansigt i kul på papir, og selvom det ikke ser ud af meget, så er det for mig et kæmpe skridt ud af frygten og hen imod et univers der drager mig enormt.

Kender du følelsen af at blive draget, nærmest som en længsel, et savn?

Og hver gang du skal til at sætte handling på din længsel, så stopper du dig selv, og dine “historier” vælter ud af gemmerne; 
Jeg har ikke tid / penge – Familien kræver min opmærksomhed – Jeg vil alligevel ikke være særlig god til… – Det kan jeg nok ikke leve af – Og mange flere…

Dét er frygten der titter frem!

Den prøver at beskytte dig mod at gå ud af din trygge zone, – der hvor du har dit på det tørre, og ikke risikerer noget.

Til gengæld for ikke at risikere noget, så investerer du heller ikke noget, og du kører på brændstof, som ikke giver dig rigtig næring – du kører på den billigste oktan, og din motor trænger til meget mere næring.

Sæt dig selv fri ved allerede idag, bare at tænke frit på hvad du drages hen imod og længes efter, – giv dig selv lov til at tænke som et nysgerrigt barn, hvor verden ligger åben.

Husk dig selv på, at de kasser du er kodet til at passe ind i, er fleksible og bøjelige, og styres udelukkende af dit sind og dine tanker!

Leave a Reply

Your email address will not be published.