Husk dig selv

Tid til dig selv er ikke egoisme – det er et sundt tilvalg, som er afgørende for at du får fyldt på dine ressourcer, fremfor at udtømme dem.
90% af mine elever og klienter føler at de er egoister, når de gør noget rigtig godt for dem selv, som ikke inkluderer andre. De fleste af dem har haft stress inde på livet, og leder efter en vej tilbage til dem selv, til deres autentiske kerne.
Når vi har mere fokus på at opfylde andres behov og forventninger, end på at mærke vores egne behov, så bliver vores egne behov til sidst så dybt begravede, at vi nærmest ikke kan mærke dem længere, og vi skal lede længe efter dem, når nogen beder os sætte ord på dem – en coach for eksempel.
Måske oplever du at du får dårlig samvittighed, og nærmest ikke kan få ordene over dine læber, når du skal udtrykke hvad du virkelig har lyst til og behov for?
Det er helt normalt, og min bøn til dig er, at du ikke slår dig selv oveni hovedet, fordi du har glemt dig selv i hamsterhjulet, men har kørt med på livets bølger, uden at stoppe op.
Der har vi alle været på et tidspunkt i vores liv – der hvor vi føler vi har glemt hvem vi er, nedenunder alt det vi tror vi skal og bør være…
Selvkritik og selvmedlidenhed får vi intet konstruktivt ud af! Din opgave er nu, at give dig selv lov til at sige dine behov højt, også selvom det måske vil ryste dine relationer lidt, og nogen vil møde det med modstand.
En af mine elever begyndte undervejs på coachuddannelsen, at sige stille og roligt fra overfor hendes store teenage datter, som hun havde curlet hele hendes barndom, og naturligvis reagerede datteren med modstand på denne nye udgave af hendes mor, som ikke længere løb rundt og fejede alle forhindringer væk for datteren, men som lænede sig tilbage, og gav ansvaret tilbage til datteren, hvor det hørte til.
Når støvet har lagt sig, og dine omgivelser kan mærke at du hviler mere i dig selv, så vil du blive en langt bedre teamplayer, end da du forsøgte at være den bedste teamplayer i hele verden, ved at være der for andre hele tiden.
Coaching og selvudvikling handler jo ikke om at melde sig ud af familien, og andre fællesskaber – det handler om at blive et intakt menneske, som andre kan regne med er ærligt og autentisk, for det skaber en fundamental tryghed at være sammen med mennesker, som kender deres eget værd, og forstår at udtrykke det.
Jeg var til et bryllup for kort tid siden, hvor præsten sagde; “Ægteskabet er to individer, som vælger at følges ad, – ikke en symbiose, hvor individerne flyder ind over hinanden, og glemmer deres eget værd.”Smukkere og mere sandt kan det vist ikke udtrykkes! 
Disse ord gælder i alle relationer, ikke kun i parforholdet. Husk hvem du er, og vær den bedst udgave af dig selv, også når andre synes du er for meget, eller for lidt.
God fornøjelse med at begynde at ændre dit unikke liv, ét skridt af gangen:)  

Leave a Reply

Your email address will not be published.